Domokun

BannerFans.com

January 31, 2011

Tip kuruskan badan

1. Kalori yang berlebihan akan ditukar kepada lemak. Pada permulaan sel saiz sel lemak membesar dan kemudian bertambah bilangan. Semasa penurunan berat badan saiz lemak boleh mengecil sebanyak 60%-80%, tetapi bilangan sel lemak  hanya dapat berkurang sedikit (30%).
2. Penyebab ketidakseimbangan kegunaan kalori dan pembentukan lemak berbeza pada setiap individu dan factor umur, jantina, keturunan, emosi, persekitaran, penyakit, ubatan memainkan peranan penting.
3. Famili Gemok lebih kemungkinan berkongsi gaya hidup dan diet yang menjurus pada kegemukan.
4. Dengan peningkatan umur, lebih banyak otot bertukar kepada lemak.
5. Mengandung dan pengamalan pil/ suntikan/ implant perancang keluarga banyak menyumbang kepada Kegemokkan pada wanita.
6. Penyakit kronik yang biasanya menyebabkan kegemukan seperti PCOS, hipotiroid, Sindrom Cushing, kemurungan, Pra Willi Syndorem dan penyakit pada kalenjar pituitary.
7. Mereka yang lemak berkumpul di pinggangnya 3 kali lebih risiko mengidap penyakit seperti darah tinggi dan jantung berbanding mereka yang lemak terkumpul di pinggul dan paha.
8. Melalui JDM5, rawatan pengurusan badan, telah Dr Rozmey meletakkan pada kesungguhan pengamal Jus Diet Mate 5 mengurangkan kalori dan menukar pemakanan tinggi karbohidrat, protein dan lemak kepada yang rendah kalori, lemak dan karbohidrat dan mula  perbanyakkan mengambil serat, sayuran dan buahan.
9. Ubatan berkimia bertindak dengan menekan/ Menahan Rasa lapar tanpa membantu sel meningkatkan tahap metabolisme. Dan terbukti tidak berkesan dalam perawatan penurunan berat badan, secara keseluruhan, di mana 90% kes, terjadi kegemukan mendadak sebaik saja berhenti mengambil pil berkimia.
10. Penyelidikan yang dijalankan di UK dan US selama 20 tahun mendapati rawatan dengan Pil pelansinganberkimia hanya mampu menurunkan berate badan 5-10% sahaja dan 30% tidak langsung hilang berat manakala 60 yang berat turun, mengalami kenaikan berat semula, lebih dari berat asal hanya dalam tempoh 3 ke 6 bulan.
11. Jus mate 5 yang diformulasi oleh Dr Rozmey bertindak memperhebatkan lagi amalan pengurusan berat badan GOLD STANDARD iaitu kurangkan kalori dan banyak membakar lemak dengan kebolehan mengaktifkan metabolisme kita, tenaga, pengunaan glukos dan pembakaran lemak. Sistem usus juga dirawat dengan membuang lemak yang berlebihan, toksin dan bacteria yang berbahaya di dalam usus,  hasil cammpuran fiber guar gum.
12. Masih banyak mereka yang Gemok hanya kerana kesalahan amalan memakan makanan yang tinggi lemak, protein dan karbohidrat pada masa yang salah dengan cara yang salah.
13. Sepatutnya kita semua sedar, kita tidak akan Gemokkerana tidak penah senaman atau kurang senaman, namun kita mula gemuk jika mula tabiat makan secara berlebihan pada waktu yang salah dan jenis yang salah. Makanan adalah satu-satunya yang paling berkuasa di dunia yang  membuat anda gemuk.
14. Pengamal Jus mate 5 yang positif dan sanggup menukar tabiat, cara makan, jenis makanan dan sanggup mengurangkan kalori yang diambil setiap hari dan jika perlu hanya ambil Jus mate 5, air masak dan sedikit sayuran dan buahan serta berani untuk membuat catuan jumlah makanan yang diambil seharian kepada 4 atau 5 pecahan kecil pasti berjaya menurunkan berat ke tahap berat ideal 100%, dan ini telah dibuktikan berulangkali oleh mereka yang bersungguh-sungguh dengan Jus mate 5, Mengapa anda tidak boleh?
15. Pengamal Jus mate 5 mestilah berani menyatakan pada diri mereka dan mendisiplinkan diri mereka dengan mengamal pemakanan / program yang disyorkan oleh Dr Rozmey (pakar penyelidik obesity)
16. Dengan mengambil Jus mate 5 yang mengandungi formula membakar lemak, sekiranya pengguna mengamal pengambilan kalori kurang dari 1000kcal/ hari, mula ambil fiber, sayur dan buah..mengambil hidangan secara catuan dalam jumlah yang kecil sebanyak 4-5 hidangan, sebenarnya anda telah membuatkan Jus mate 5 mampu bekerja 2-3 kali ganda, ini kerana setiap kali anda makan kecil, enzim pembakar lemak yang dihasilkan dan bersama dengan fat burner dari JDM5 dapat membakar semua kalori kecil yang anda ambil dan mampu selebihnya bertindak bergandingan membakar lemak 3 kali dari amalan biasa.
17. Inilah yang dialami oleh semua pengamal Jus mate 5, pada pengguna yang sukar, kesukaran itu dapat anda leburkan sekiranya anda yakin berjuang mengikut nasihat pemakanan yand Dr Rozmey selidik dan sarankan.
Selamat berjaya dan kekal sihat langsing menawan dengan formulasi pakar.